Mozilla анонсира програма за предварително тестване на новите експериментални възможности на Firefox

0
7

Mozilla представи новата инициатива Test Pilot, в рамките на която на потребителите се дава възможност да тестват и оценят експерименталните възможности на бъдещите версии на уеб-браузъра Firefox. За участие в тази програма е необходимо да се създаде акаунт в системата Firefox Account и да се инсталира специалното допълнение Test Pilot, в което ще бъде публикуван списъка с предложените за тестване нови възможности.

 

Към днешен ден се тестват три нови възможности:

 

  • Activity Stream – нов интерфейс за преглед на историята на посетените уеб-сайтове, в който има вградена времева скала, на която препратките са показани в хронологичен ред.  Activity Stream заменя и предишния интерфейс, който се появяваше при отварянето на нов раздел. Към често посещаваните уеб-ресурси се добавя и панела Hightlights с препоръчителни линкове.

  • Център на разделите (Tab Center) – вертикален програмен панел отляво, който обикновено е съвсем тънък, но при получаване на фокуса показва заглавията на уеб-страниците.

  • Универсално търсене – обединява падащото меню за търсене и историята на въвежданите думи в адресния ред. Дава възможност за преместване по резултатите от търсенето, без да се отварят в отделни страници. Подобрена е работата на предложенията за търсене.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за