Mozilla започна замяната на браузъра Firefox Beta с Fenix

6
1280

Mozilla започна прехода от Firefox Beta за Android към Fenix – по-удобната и стабилна версия на мобилния браузър. Според официалната уеб страница Are We Fenix Yet?, към днешен ден са изминали 2,1% от този процес. Портването на бета версията на Firefox е последният етап преди излизането на окончателната версия за всички потребители на Firefox.

За да разберем приблизително колко време ще е необходимо на разработчиците да подготвят финалната версия на Fenix, можем да прегледаме нощните компилации. Работата по прехвърлянето на браузъра в Nightly канала започна през месец януари тази година, а това означава, че някъде в края на месец май компанията ще започне прехвърлянето към Release. Може да се предположи, че финалната версия на браузъра Fenix ще се появи в края на юни или в началото на юли.

В продължение на вече една година Mozilla разработва новия браузър Fenix за Android, който досега бе известен и като Firefox Preview. Той се базира на по-съвременен и по-бърз енджин и включва всички функции на класическия Firefox. През месец март компанията представи версията Firefox Preview 4, която вече поддържа разширения.

Докато разработчиците добавят последните детайли към Fenix, версията Firefox 68 за Android започна да получава единствено обновявания по безопасността и пачове за откритите бъгове. Потребителите с Firefox Preview трябва да са готови за това, че техният браузър съвсем скоро ще има съвсем друг вид.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари