fbpx
6.4 C
София

Mozilla иска да се оттърве от Thunderbird завинаги

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Изглежда Mozilla Foundation иска окончателно да се отърве от пощенския си клиент Thunderbird, фокусирайки се над своите приоритети в момента – развитието на браузъра Firefox и мобилната операционна система Firefox OS, предава Techrunch.

От публикувано писмо към служителите на Mozilla (и с потвърдена автентичност за медията от страна на компанията), председателят на фондацията Мичъл Бейкър пише за план на компанията окончателно да скъса връзките си с популярния имейл клиент. Thunderbird е софтуерен проект, стартирал преди 11 години. През 2012 Mozilla реши да прекрати активната му поддръжка и развитие на програмата, доставяйки само необходими обновления по сигурността.“Вярвам, че Thunderbird ще се развива най-добре, ако се отдели от зависимостта си от системите за разработка наMozilla и в определен смисъл от технологията, предоставяна от нас”, пише Бейкър . „Сегашното положение не предлага стабилност и това, което е нужно в момента е да търсим начини за преход към едно бъдеще, в което Firefox и Thunderbird са разделени”.

Бейкър споделя, че засега няма план, дали Thunderbird, ще бъде отделен като самостоятелен открит проект под ръководството на Mozilla или ще се търси партньор на организацията, който да вземе права за поддръжката му.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
stormofblood
stormofblood
5 години

Екстра мейл клиент с кеф си го ползвам.

Нови ревюта

Подобни новини