Mozilla и Ubisoft представиха Clever-Commit AI

0
531

За едно необичайно сътрудничество научаваме тази седмица. Известното гейм студио Ubisoft, създатели на поредиците Assassin’s Creed, Far Cry, The Division, Watch Dogs и много други известни видеоигри, и Mozilla, компанията зад популярния браузър Firefox, обявиха съвместния си проект Clever-Commit. Става дума за интелигентен съветник при програмиране, който да помага на разработчиците в тяхната работа. Платформата ще използва изкуствен интелект и ще следи за повтарящи се модели и условности, като ще може да предвиди дали нанесена промяна в кодовата база няма да създаде конфликт с друга част от вече завършената работа. За тази цел, Clever-Commit ще се учи от предишни грешки и нанесени бъгове.

Clever-Commit е подобрена версия на Commit-Assistant, прототип, представен от Ubisoft La Forge миналата година. La Forge е изследователско звено на френското студио в Монреал, което работи в тясно сътрудничество с академични институции. Ubisoft посочват, че към момента, Clever-Commit има способността да разпознае грешки в кода със 70% точност. От Firefox заявяват, че целта е когато системата влезе в пълния работен процес по създаването на нови версии за браузъра, Clever-Commit да разпознава три до четири от пет грешки още преди да са нанесени официално.

Двете компании са обнадеждени, че проектът ще спомогне за това Ubisoft да представя още по-добри и изчистени от бъгове видеоигри, а Mozilla – още по-стабилни версии на Firefox.

„Чрез комбиниране на системата за проследяване на грешките и тази за контрол на версиите, Clever-Commit използва изкуствен интелект, за да засече повтарящи се модели на програмни грешки, базирайки се на развитието на софтуера. Това позволява да бъдат адресирани бъгове на един етап, на който оправянето на грешки е значително по-евтино и отнема далеч по-малко време, отколкото при излизането на готовия продукт“, пишат Mozilla.

Ubisoft вече използват активно Clever-Comit в своята работа: в Rainbow Six Siege и във For Honor.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за