Mozilla: многопроцесната версия на Firefox е с 400%-700% по-отзивчива от обикновената

3
29

Mozilla тества и постепенно подготвя новата версия на уеб-браузъра Firefox с поддръжка на мултипроцесна работа. Засега с новия браузър работят около 1% от потребителите, а при сравнението на производителността със стандартния Firefox, който се използва сега според Mozilla демонстрира с 400%-700% по добра отзивчивост.

 

Това означава, че потребителите вече почти няма да се сблъскват с лагове, забавяния и задръжки по време на зареждането и изобразяването на по-тежките уеб-страници. Това особено добре се забелязва при уеб-страниците с много графика и съдържание.

През следващите няколко седмици мултипроцесната версия на Firefox ще бъде разпространена сред 10% от потребителите, а след 6 месеца разпространението на този режим ще обхване над половината потребители.

Засега мултипроцесната версия на Firefox създава само два процеса в паметта на компютърната система: един за интерфейса на браузъра и друг за уеб-съдържанието. Постепенно броят едновременно работещи процеси ще бъде увеличен и се очаква реакцията на браузъра да нарасне още. Mozilla допълни, че не възнамерява да въвежда отделен процес за всеки раздел на браузъра, а ще се опита да намери оптималния баланс за постигане на най-добрия компромис между скоростта на реакция на браузъра и използваната оперативна памет.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари