Mozilla опростява инсталирането на разширения във Firefox за Android

0
307

Mozilla съвсем скоро ще представи нова версия на браузъра Firefox, работещ в средата на Android, с което ще промени начина за търсене и инсталиране на разширения. Информацията бе официално съобщено във фирмения блог на компанията. Сега потребителите ще могат да инсталират разширенията директно от addons.mozilla.org.

Досега за инсталирането на разширение трябваше да се влезе в менюто за настройките и то да се инсталира от специалния мениджър на разширенията. Mozilla счита, че този процес често обърква потребителите, които са свикнали да използват десктоп версията на браузъра.

Тази промяна е включена в новата мобилна версия Firefox 85, която е планирана да излезе на 25 януари тази година. В бета версията на браузъра инсталирането на разширенията директно от addons.mozilla.org вече работи.

В същото време списъкът с разширения за Firefox за операционната система Android, е твърде ограничен. Този списък остана твърде кратък след като Mozilla представи новия интерфейс на приложението през месец август 2020 година, когато започна използването на енджина GeckoView. Тогава компанията обеща, че ще осигури поддръжката на повечето надстройки, които потребителите най-често използват в мобилния браузър. Но оттогава техният брой се увеличи незначително – от 10 до 12.

Едновременно с това Mozilla заяви, че през следващите месеци ще продължи работата върху оптимизацията на разширенията за Android версията на своя браузър Firefox.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари