Mozilla реши да оспори в съда решението на Федералната комисия по комуникациите на САЩ (FCC) за отмяната на правилата за спазване на мрежовия неутралитет.

Mozilla иска разглеждането на възможността за нарушение на федералното законодателство с решението на FCC, неговото негативно влияние върху потребителите на Глобалната мрежа, както и предоставянето на допълнителни финансови изгоди за интернет провайдърите.

Освен съдебно производство, Mozilla се опитва да накара Конгресът на САЩ да разгледа този проблем.

Mozilla счита за недопустимо нарушението на еднаквото значение на всички видове интернет трафик и дискриминацията на потребителите, което се получава при предоставяне възможност на провайдърите самостоятелно да определят приоритета на различния трафик и съответно, на различните уебсайтове. Според привържениците на идеята на мрежовия неутралитет, подобно диференциране ще доведе до влошаване качеството на достъпа до едни сайтове, за сметка на увеличения приоритет на други сайтове. Ще се усложни представянето на нови онлайн услуги, понеже те още от самото начало ще бъдат ощетени от провайдърите, които ще предоставят по-добър трафик на компаниите, заплатили на провайдъра за повишаването на техния приоритет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари