Mozilla даде свободен достъп до Hubs – опростена социална мрежа, базирана на технологията WebVR.

Засега проектът не може да предложи функционалност, подобна на Facebook и другите подобни площадки. Потребителят си избира аватар във вид на робот и се материализира в своето лично помещение. Аватарът може да се движи и да осъществява аудио чат с помощта на микрофон. Потребителят може да извика приятели в своето пространство, като им изпрати линк. Mozilla разглежда Hubs като експеримент, който е в състояние да развие и усъвършенства новата технология.

Експериментите с VR технологиите започнаха отдавна, но неизменно остана изискването, че за използването на което и да е VR устройство е необходимо специално приложение. WebVR дава възможност за потапяне във виртуалната реалност само чрез кликване върху една препратка.

Mozilla заяви, че Hubs поддържа всички представени до днес основни модели на VR очила и шлемове. Достъпът до Hubs може да се осъществи както от смартфон, така и от компютър. Задължително е наличието на браузър и връзка с интернет.

Да си припомним, че WebVR 1.0 излезе на 1 март 2016 година. Сега много активно се работи върху WebVR API 2.0. Това става чрез съвместните усилия на Mozilla, Google и Microsoft.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари