Mozilla обяви своите цели за борба с климатичните промени. Ще се работи по посока намаляване на вредните емисии и минимизиране вредите в областите, които не могат да се елиминират.

Организацията ще работи по 4 основни направления

  • Преминаване на офисите към възобновяема енергия
  • Преразглеждане на политиката за пътувания
  • Оптимизиране на облачните услуги
  • Разработка на инструменти за „продуктов интегритет и принципи на дизайна“

Подробности за плановете ще бъдат споделяни в движение. Mozilla иска да се превърне във въглеродно неутрална организация, поне изпълнявайки целите на Парижкото споразумение. При възможност обаче ще се гони по-голям прогрес. Освен това, до сега въпросът беше разглеждан като елиминиране на емисиите, които са изпуснати. Сега Мозила иска на първо място да не ги отделя.

Ще бъдат споделяни материалите, инструментите и методологиите, за да могат и други фирми да ги използват

Компанията е отворена към разработка на продукти от гледна точка на устойчивостта и сътрудничество с други организации, за усилване на ефекта. В известен смисъл иска да е двигател на промяната.

Ще бъдат провеждани обучения на служителите, за да могат и те да дадат своя дан за промяната не само на работа, но и в личния си живот. Ще се стимулира отдалечена работа чрез техника, която е по-устойчива. Ще се пътува само при реална нужда. В офисите ще се търси нулево отделяне на отпадъци. Ще се елиминира максимално използването на хартия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари