Mozilla представи наградените продукти от лятото на тази година

0
31

Mozilla съобщи, кои проекти са наградени за достижения през третото тримесечие на 2016 година. Наградите са осигурени от Mozilla Open Source Support (MOSS), която има за цел да оказва финансова поддръжка на полезните проекти с отворен код. Наградният фонд за това тримесечие е в размер на $300 000. Общият бюджет за награди през 2016 година е в размер на $1,25 милиона.

 

В категорията Foundational Technology, в която са включени проектите за инфраструктурата на Mozilla, награди получиха проектите Redash ($100 000), Kea (10 000) и Review Board ($50 000). Redash е инструмент за визуализация на данни от различни източници за нуждите на бизнес-аналитиката. Проектът Kea продължава развитието на ISC DHCP на база модулната архитектура и технология BIND 10. Review Board е уеб-платформа за рецензия на сорс-код.

В категорията Mission Partners нагарда получи проектът Speech Rule Engine, в рамките на който се изгражда библиотека за озвучаване на математически формули, която ще даде възможност на незрящите хора да имат пълноценен достъп до математическите и научните материали.

През третото тримесечие не бе дадена награда в категорията Secure Open Source, в която се финансират проекти за повишаване на информационната безопасност на отворения софтуер.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари