Mozilla представи първата ARM версия на Firefox

0
456

Преди няколко месеца компанията Mozilla обеща поддръжка на инициативата на Microsoft за Windows 10 компютри с процесорите Snapdragon, като обеща да представи нова версия на своя браузър за ARM процесори. Компанията спази обещанието си и сега представя първата бета версия на Firefox за ARM64 архитектури.

Новият браузър могат да изтеглят и използват всички притежатели на Windows 10 компютри, базирани на системата върху чипа Snapdragon 835 или по-нова. Поддръжката на ARM64 засега е достъпна само в бета канала на компилациите на Firefox. Първата стабилна версия ще излезе по-късно. При създаването на ARM версията на браузъра Mozilla е работила съвместно с Qualcomm и се очаква този браузър да има много добра производителност с 8-ядрените процесори Qualcomm.

Firefox и предишния Edge не са единствените браузъри за ARM архитектури. Съвсем скоро се очаква и Chromium да представи версия, специално оптимизирана за ARM чиповете. А сега Microsoft тества първите версии на браузъра Edge, базиран на енджина на Google. Новият браузър на софтуерния гигант ще има версии за Windows 8, Windows 7, macOS и ARM.

Mozilla предлага първата бета версия на своя нов ARM браузър Firefox в своята страница за десктоп компютри. Компанията предупреждава, че версията все още е нестабилна и се тества от много потребители и от партньорите на компанията.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари