Mozilla прекрати официално разработката на 64-битовия вариант на Firefox

13
66

Компанията Mozilla пусна първата версия на Firefox за 64-битови операционни системи Windows през юни 2010 година и още тогава беше известно, че повечето добавки за новия браузър ще се изпълняват в 32-битов режим, както и че пренаписването им в 64-битов вариант ще изисква огромни усилия.

Тази седмица в Google Groups Бенджамин Смедбърг, отговорен мениджър по разработката на Firefox в Mozilla, обяви, че 64-битовите билдове на браузъра под Windows „са постоянен източник на недоразумения и разочарования“ поради множество причини, голяма част от които свързани с плъгините за Firefox.

Съвместимите с 64-битовата версия на браузъра добавки често не работят коректно. Някои от външните разработчици на плъгини също не предоставят 64-битов техен вариант. Пример за такава добавка е Adobe Flash Player.

Смедбърг помоли всички участници в разработката на 64-битовия вариант на Firefox да прекратят работата по тестовите билдове на браузъра и да пренасочат усилията си към 32-битовата му версия. Това веднага предизвика негативна реакция от страна на разработчиците и тестерите, някои от които дори заплашиха да преминат към конкурентния Google Chrome.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
13 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари