fbpx
-3.2 C
София

Mozilla публикува макети на интерфейса на бъдещите версии на Firefox

Най-четени

Един от дизайнерите на Mozilla – Стивън Хорландер, публикува няколко скрийншота на проектите на компанията за интерфейс на бъдещите версии на популярния браузър Firefox за операционните системи Windows и Mac. Касае се за много ранни макети на интерфейса на Firefox, но, както съобщава Хорландер, в Mozilla те се възприемат положително. Както отбелязва ресурсът TechCrunch, браузърът все повече напомня на Google Chrome.

Съдейки по макетите, обновеният Firefox ще бъде лишен от лентата за търсене, която обикновено се намира в близост до адресната лента. Вместо това функционалностите на двете полета ще бъдат комбинирани в една лента. При пълноекранен режим размерът на адресната ще намалява и тя ще се показва в един панел с подпрозорците.

Формата на активния подпрозорец в новия браузър ще стане по-заоблена в сравнение с Firefox 5. При това неактивните раздели ще бъдат едва забележими. Сред промените може да се отбележат още панелът с бутоните „Изрязване“, „Копиране“, „Поставяне“ и други функции на браузъра (отваряне на нов таб, нов прозорец и т.н.). Чрез същото меню ще могат да бъдат управлявани и различни уеб приложения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
The Raven
The Raven
10 години

Използвай Panorama, за да си ги групираш – така ще ти е много по-организирано и ще можеш да се концентрираш много по-лесно.
Горе в дясно на лентата с табовете трябва да има една стрелка, сочеща надолу, щракни на нея и избери Group Tabs (Групирай Раздели – или както там са го превели на български).
А, можеш да си го добавиш и като отделн бутон от View -> Toolbars -> Customize.

pedro
pedro
10 години

„Стига сме копирали Опера (иконките ще си ги запазим), дай сега да почнем и другите“ – Стивън Хорландер

denix
denix
10 години

То хубаво, че става семпло и ще има повечко място за самите сайтове, но аз както обичам да отварям 20-30 таба…има да превъртам лентата. А и си играя с url-адреса доста често, а сега той е малък. Роди да го разширя ще ми смачка мястото за табовете още повече. Дано да има достатъчно опции за персонализиране.

Fallenblood
Fallenblood
10 години

тъй си е… (: явно ще трябва да свикваме на speed dial-и като в opera. то всъщност е почти същото…

иначе интерфейсът изглежда готино, хич да не е…

The Raven
The Raven
10 години

Така е, не е нищо чудно.
Особено при Firefox, след като е open source и идеите им идват не само от Mozilla, но и от потребителите.
Дори сегашния интерфейс, който дойде от версия 4, насам е предложен от тези, които са тествали beta версията и са давали отзиви.

Galin Todorov
Galin Todorov
10 години

на мен ми харесва, но за да ми е пълноценен, не мога без лентата на отметките, която няма място в минималистичните истории.

Bfaf
Bfaf
10 години

Изглежда на някакъв микс между Internet Explorer и Chrome, но все добре се получава.

myside
myside
10 години

Много добър и манималистичен интерфейс. Нормално е браузърите да си приличат, но като гледам има и доста разлики.
ПП: Знае ли се в коя версия ще сложат новия интерфейс?

VipKokata
VipKokata
10 години

сега и мозила си изчиства интерфеиса като ИЕ9

Нови ревюта

Подобни новини