fbpx
0 C
София

Mozilla работи върху нов дизайн за Firefox – ето как да се запишете за него

Най-четени

Mozilla работи върху обновяване на дизайна в своя Firefox браузър. Вътрешното име на проекта е Photon. Последният редизайн на браузъра се появи с версия 57 през 2017 година. Тогава той се наричаше Proton.

Към момента все още имаме ограничена информация за предстоящите промени

В Bugzilla се появи страница, чрез която да се следят промените. Имената на страниците за бъдещи бъгове ни дават информация какво ще се промени. Скоро ще започнат да се появяват мокъпи и снимки.

Промени може да очакваме в:

 • Лентата за адреса и лентата за табовете
 • Основното меню
 • Информационните ленти
 • Doorhangers – малките прозорчета за известия и менюта
 • Контекстните менюта
 • Модалните прозорци

Според посочените данни, финалната версия на дизайна трябва да се появи във Firefox 89, което е насрочено за 18 май, 2021 година.

От Sören Hentzschel разбираме, че разработката е в ранна фаза. Разработени са няколко мокъпа с различни дизайни. Все още не е ясно, кой ще бъде избран. Той е категоричен, че Firefox ще изглежда доста по-модерно и чрез редизайна ще се въведат промени, които ще подобрят потребителското преживяване.

Две от нещата, които са му харесали са вертикално разположение на табовете в компактен режим и визуализирането на групирани табове.

Как да се запишем за тест на новия дизайн, когато той е готов?

Той първо ще се появи за потребителите на Nightly, Beta и Development версиите на Mozilla Firefox. Така че трябва да си изтеглите някоя от тях. След това трябва да извършите няколко действия, които да разрешат използването на дизайна, когато бъде изпратен към браузъра.

 1. Напишете about:config в адресната лента
 2. Потвърдете, че ще сте внимателни с това, което правите
 3. В търсачката въведете browser.proton.enabled
 4. Изберете TRUE
 5. Рестартирайте браузъра

Очакванията са, че дизайнът ще се появи най-рано след няколко седмици. На лице ще е първо в Nightly версията на браузъра.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини