10.8 C
София

Mozilla се отказаха от Metro версията на Firefox

Най-четени

Mozilla сложиха край на двугодишната си работа по Metro версия на браузъра си. Причината е, че много малко потребители били заинтересовани от това да ползват Firefox с външен вид базиран на потребителския интерфейс на операционната система Windows 8.

Въпросният интерфейс има за цел да направи използването на Windows 8 по-удобно на екипирани с тъчскрийни продукти като таблети и преносими компютри. Microsoft представиха Metro заедно с операционната система, както и с новата оптимизирана за Metro версия на техния собствен браузър Internet Explorer. Още тогава бе поставен въпросът дали и някой друг браузър би могъл да се сдобие с такава версия и Mozilla решат да отговорят, разработвайки нов вариант на Firefox.

Ето какво сподели по темата Джонатан Найтингейл – вицепрезидент на Firefox: „Докато екипът разработваше, тестваше и усъвършенстваше продукта, наблюдавахме степента на използване на Metro. От това което видяхме, тя е доста малка. Всеки ден, например, милиони хора тестват ранни версии на настолната версия на Firefox, но никога не сме виждали повече от 1000 потребителя сред тях, които да използват интерфейса Metro.“

Ето защо от Mozilla са решили да прекратят процеса сега, вместо да пуснат на пазара непопулярен продукт, който после да поддържат няколко години. Все пак, от компанията ще запазят всички кодове, в случай че си променят мнението.
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини