Mozilla се отказва от едно от основните нововъведения във Firefox 2.0

3
8

Екипът на Mozilla Corp. взе решение да отпадне едно от основните нововъведения във втората версия на браузъра Firefox. Концепцията на т. нар. “Places” е да замести системата за bookmark-ове, така че потребителите да могат едновременно да търсят в системата за bookmark-ове и в лог файла за посетени сайтове (History). Нововъведението се основава на SQLite – инструмент с отворен код за съхранение на любими сайтове (bookmark значи буквално „отбелязана страница“; т.нар. favourites или „предпочитани“ в IE).

„В процеса на подготовката на FF2 [Firefox 2.0] Alpha2 за датата 9 май, вече ни бе пределно ясно, че няма да имаме време да довършим Places като хората до третата четвърт на годината“, заяви Майк Шроепфър, технически директор към Mozilla. „Наместо да го избутваме неподготвен на пазара, по-добре щее да изчакаме и доизгладим нещата“ – добави той.

Процеса по подготовката на Places определено не е безпоблемен. Най-напред бе отложен от Firefox 2.0 Alpha 1, за която версия бе най-напред предназначен. Шроепфър обаче наблегна на другите подобрения – в сигурността, работата с табове и скоростта на браузъра.

Потребителите на Alpha 1 безпроблемно ще могат да експортнат списъците си с bookmark-ове, уверяват от Mozilla.

СПОДЕЛИ
Предишна новинаC-Organizer Professional 3.5 Final
Следваща новинаµTorrent 1.5.1 Build 454 Beta

Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com – най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

3 коментара за "Mozilla се отказва от едно от основните нововъведения във Firefox 2.0"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка