Mozilla се отказва от едно от основните нововъведения във Firefox 2.0

3
1

Екипът на Mozilla Corp. взе решение да отпадне едно от основните нововъведения във втората версия на браузъра Firefox. Концепцията на т. нар. „Places“ е да замести системата за bookmark-ове, така че потребителите да могат едновременно да търсят в системата за bookmark-ове и в лог файла за посетени сайтове (History). Нововъведението се основава на SQLite – инструмент с отворен код за съхранение на любими сайтове (bookmark значи буквално „отбелязана страница“; т.нар. favourites или „предпочитани“ в IE).

„В процеса на подготовката на FF2 [Firefox 2.0] Alpha2 за датата 9 май, вече ни бе пределно ясно, че няма да имаме време да довършим Places като хората до третата четвърт на годината“, заяви Майк Шроепфър, технически директор към Mozilla. „Наместо да го избутваме неподготвен на пазара, по-добре щее да изчакаме и доизгладим нещата“ – добави той.

Процеса по подготовката на Places определено не е безпоблемен. Най-напред бе отложен от Firefox 2.0 Alpha 1, за която версия бе най-напред предназначен. Шроепфър обаче наблегна на другите подобрения – в сигурността, работата с табове и скоростта на браузъра.

Потребителите на Alpha 1 безпроблемно ще могат да експортнат списъците си с bookmark-ове, уверяват от Mozilla.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
dragozowgreystorm.nfo Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
dragozow
dragozow

Не мисля че е болка за умиране.

greystorm
greystorm

А дали ше я направят да използва по-малко ресурси?

.nfo
.nfo

Само да направя една корекция – SQLite не е инструмент за съхранение на bookmarks, а са бази данни, подобни на MySQL, който не се нуждаят от сървър за да разботят, ами ползват файлове, в които да слагат новите таблици, клетки и тн.