Mozilla спря разпространението на Firefox и подготвя обновяване

3
1296

Mozilla престана да разпространява Firefox 76 чрез системата за автоматично обновяване на версиите. Това стана два дни след излизането на най-новата версия на уеб браузъра. Вече е готова новата версия 76.0.1, в която са отстранени забелязаните сериозни проблеми в предишната версия 76.

Според данните от системата за мониторинг на грешките Bugzilla, във Firefox 76 са открити минимум два сериозни проблема.

Първият проблем не е толкова критичен и засяга само потребителите с 32-битовата версия на операционната система Windows 7, в която са инсталирани драйверите на Nvidia с програмната библиотека nvd3d9wrap.dll. Новата версия на Firefox създава конфликти с тази библиотека, от което браузърът крашва и спира да работи.

Вторият проблем е по-сериозен – някои добавки за Firefox, например официалният адон Amazon Assistan, във версия Firefox 76 не работят коректно – някои програмни прозорци въобще не се отварят и не са достъпни част от формите, които не се показват изцяло. Този проблем се наблюдава при потребителите с операционните системи Windows и MacOS.

Уеб браузърът Firefox 76 излезе на 5 май 2020 година. В тази версия бе добавен режима на работа HTTPS Only, нова функция за автоматично генериране на пароли при попълване на формуляри. Отстранени са 22 уязвимости, от които 10 (CVE-2020-12387, CVE-2020-12388 и 8 в CVE-2020-12395) са отбелязани като критични и са потенциално способни да позволят изпълнението на произволен код от специално написани уеб страници

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари