10.8 C
София

Mozilla ще пусне Metro-версия на Firefox за Windows 8

Най-четени

Компанията Mozilla ще пусне версия на разработвания от нея браузър Firefox, адаптирана към интерфейса на новата операционна система на Microsoft Windows 8. Тя ще работи в пълноекранен режим и ще поддържа сензорно управление. Очаква се прототипът на версията на браузъра за Windows 8 да се появи през второто тримесечие, а алфа и бета версиите на програмата ще бъдат пуснати през втората половина на текущата година.

Според разработчиците, новият браузър ще използва всички възможности на Windows 8, като ще позволи употребата както на класическия интерфейс на Windows, така и Metro. Както отбелязва ZDNet, ще бъде интересно да се види Metro-версията на браузъра, тъй като през последните години Firefox се „слави“ с доста тежък интерфейс и високи изисквания към системните ресурси.

Новият уеб браузър, подобно на своите предшественици, ще използва енджина Gecko.

Ще припомним, че появата на публичната бета версия на Windows 8 е запланувана за 29 февруари. Операционната система ще включва адаптирани под интерфейса Metro програми, както и клиент за достъп до онлайн магазин за приложения.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини