MS разработват сензор, усещащ докосвания през платове

0
13

Изследователи в Microsoft са разработили прототипен сензор, който може да се добави към гърба на смартфон и може да усеща допир — даже мултитъч жестове — през всякакви платове, дори вълнени. Изобретението, щом се усъвършенства, ще позволява на потребителите да отхвърлят обаждания, без да се налага да вадят телефона от джоба си, и даже може да се тренира да извършва прости действия и да пише съобщения, без да се поглежда телефона.

Тази седмица компанията ще представи прототипа си на симпозиума на Асоциацията за изчислителна техника в Калифорния. Също така, те са качили видео в YouTube демонстриращо технологията в недовършения, прототипен етап, на което ясно се вижда как потребителя може да контролира и даже да праща текст от смартфона си, през различни платове. Изследователите твърдят, че изобретението може да се пригоди за използване с капацитивния сензорен дисплей, който ползват смартфоните, чрез модификация на фърмуера.

Сензорът и софтуерът могат да се научат да разпознават различни жестове за различни команди, включително и „ориентировъчен“ жест, който ще покаже на телефона как да чете жестовете без значение на позицията му.

Технологията наречена PocketTouch, може да има и практическо приложения за потребители с нарушено зрение или за ползване в много студена обстановка, където трябва да се ползват ръкавици.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари