MySpace и Facebook вече са свързани

0
31

MySpace остана най-засегната след възхода на социалната мрежа Facebook. След няколко неуспешни опита да си възвърне лидерските позиции в бранша обаче, MySpace се предаде и развя белия флаг. Това стана в понеделник тази седмица. MySpace се ръководиха от принципа „Ако не можеш да победиш, присъедини се” и се свърза с вечния си конкурент Facebook.

Войната между двете най-големи социални мрежи като че ли приключи и сега потребителите на MySpace вече могат да синхронизират профила, статусите и постовете си с тези във Facebook. Месеци наред обаче от MySpace не можеха да се примирят и твърдяха, че всъщност такава война изобщо не съществува и, че тяхната страница има съвсем различна насоченост – музикална – което пък означавало, че за конкуренция изобщо не може да се говори. Каквато и да е истината, за щастие на аудиторията, социалната мрежа вече е свързана с другите две най-мащабни в момента – Facebook и Twitter.

Синхронизирането на MySpace и Facebook е просто, лесно и достъпно за всички потребители. Функцията е достъпна както към индивидуалните потребители, така и към музикантите и останалите звезди, които имат фен страници в MySpace. Така поддържането на профилите и фен страниците в трите най-популярни социални мрежи става доста лесно и удобно. От MySpace обаче си запазват една привилегия. Предимството на „музикалната социална мрежа” е, че от профила си там може да обновите Facebook и Twitter, но не и обратното. Така ще използвате MySpace по-често, което е и целта на нейните разработчици. Те, на свой ред, обещаха много нови опции и приложения. В крайна сметка този ход на MySpace може би е и новата им стратегия за привличане на повече потребители и увеличаване на влиянието в бранша. За сега обаче статистиката говори друго. Миналия месец към MySpace се присъединиха едва 60 милиона потребители, докато във Facebook новодошлите наброяваха 145 милиона.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари