MySpace погуби музиката, снимките и видеата на потребителите от 2003-2015 години

3
905

Още преди около една година потребителите започнаха да се оплакват, че са престанали да работят линковете към музикалните файлове, качени в MySpace до 2015 година. Тогава всички си помислиха, че това е някакъв временен проблем.

Първоначално представителите на MySpace заявиха, че работят върху проблема. Но в края на краищата компанията призна, че данните са безвъзвратно изгубени „при миграцията на сървърите“.

Сега започнаха бурни обсъждания на проблема във форума-социална мрежа Reddit. Потребителите споделят, че са изгубени данните до 2015 година, при това не само музиката, но и снимките и видеата. Излезе че MySpace не е правил архиви или резервни копия на големи обеми на потребителските данни.

Разбира се, подобни проблеми могат да възникнат във всяка социална мрежа. И наистина, от гледна точка на администраторите, какъв е смисълът да се съхраняват гигабайти снимки в сървърите, ако потребителят не се е логвал в своя акаунт в продължение на няколко години (може би е починал)? Или например, за какво да се съхраняват данни в „горещото хранилище“, изградено от флаш дискове, достъп до които не е осъществяван в продължение на пет и повече години. Тази информация би могла да се запише на лентови стримери и да се съхранява в евтино дълговременно хранилище.

Но дори и в този случай съхранението на старите файлове струва пари. А с всяка изминала година обемът на тази информация расте, растат и разходите за нейното съхраняване. И когато тези разходи започнат да оказват отрицателно влияние на бизнеса, най-вероятно е да бъдат унищожени.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Аааа красотата на това да си качваш данните на облачни и ветровити услуги като фейсбук и производните му. Нека им.

тор
тор

ща посна сълза…

boot
boot

MySpace
Breach date:1 July 2008
Compromised accounts:359,420,698
Compromised data:Email addresses, Passwords, Usernames

Още от тогава толкова се „грижиха“ за потребителската информация. Тогава спрях да ги ползвам и е било напълно правилно. Това с парите още тогава не бе състоятелно, също и сега. Гугълска издънка. Само най-долнопробните хостинг компании прибягват до този метод, за да си изчистят безплатните услуги. Тез вафли с „хакването“, „хардуерните проблеми“ вече ги ядохме.