Myspace с нов облик

0
64

След няколко месеца в бета стадий, Myspace отвори врати за пореден път. Акционерите в някогашният лидер в редиците на социалните мрежи се надяват, че новият вид на сайта, намесата на музикант като Джъстин Тимбърлейк, а така също и новия фокус на медията ще върнат мрежата отново в играта.

Новият вид на сайта включва напълно видоизменени профили и модерен графичен дизайн. Интерес буди възможността, която се предоставя на потребителите да се впишат с акаунта си в Twitter или Facebook, освен по стандартния начин. Странното е, че въпреки тази възможност, потребителят трябва да има акаунт в Myspace.

Myspace бяха придобити преди осем години от медийния магнат Рупърт Мърдок в сделка за 580 милиона долара, стъпка, за която Мърдок години по-късно съжалява. Зенитът на мрежата бе през 2008г., когато потребителите й наброяваха 130 милиона и отбелязваше по 75 милиона уникални посещения всеки месец. Следващите две години обаче се оказаха изключително лоши за Myspace, които се сгромолясаха със сила пропорционална на възхода на една нова социална мрежа по това време – Facebook.

Именно сериозният спад в интереса към мрежата и рязкото падане на акциите на компанията принуди Мърдок да търси купувач за Myspace през 2010 и 2011г. Но даже и поставената й цена от 100 милиона долара не привлече купувачи и в крайна сметка Мърдок се принуди да продаде Myspace за сумата от 35 милиона долара на Specific Media, немалък дял, в която има и небезизвестният певец, музикален продуцент и актьор Джъстин Тимбърлейк.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари