NASA и SpaceX дадоха зелена светлина на Crew Dragon да се прибере от МКС

0
590

NASA и SpaceX все още възнамеряват да свалят Crew Dragon от Международната космическа станция този уикенд, потвърдиха от космическата агенция, цитирана от SlashGear. Има опасения, че бури могат да създадат проблеми. Успешното провеждане на тази част от мисията е от голяма важност. NASA планира да използва Crew Dragon за мисии от и до МКС и за напред.

Плановете за завръщането още от началото са то да се проведе този уикенд. Заради тропическата буря Исая имаше опасения, че това няма да се случи. Тя може да създаде проблеми по няколко линии. От значение е скоростта на вятъра, силата на вълните и други подобни. Много фактори са от значение и за наземните екипи. Хеликоптерите, които трябва да приберат астронавтите, също могат да летят само в определени условия.

От NASA и SpaceX обаче за сега са решили откачването от МКС в събота да се случи по план

„Екипите ще продължат да следят от близо тропическите бури и да оценят въздействието на промените във времето. Крайното решение ще бъде взето приблизително 6 часа преди разкачването.“, се казва в изявление на Космическата агенция.

Има седем потенциални локации за приземяването – в Пенсакола , Тампа, Талахаси, Панама Сити, нос Канаверал, Дейтона и Джаксънвил.

Дори да се развие буря в неправилния момент, на неправилното място, от НАСА са категорични, че няма повод за притеснение. На борда има достатъчно провизии за три дни, които могат да бъдат разпределени и в по-дълъг период от време.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари