NASA подари на американски музей уникален симулатор на космическа совалка

0
52

Американската космическа агенция NASA подари уникален симулатор на совалка на сиатълския Музей по аеронавтика. Съоръжението е единствено по рода си и е с размерите на истинска космическа совалка. Симулаторът е направен от дърво и все още се намира в Хюстън. По-късно той ще бъде прехвърлен в Сиатъл, предаде Space.com.

На специална церемония в симулационното подразделение на NASA, което се намира в космическия център Джонсън, ключовете за симулатора са били предадени на представители на музея. Дървената совалка, която заминава за Сиатъл е дълга 36.6 метра и предлагаше на астронавтите пълноценни възможности за тренировка преди действителните полети с космически кораби.

В сиатълския Музей по аеронавтика вече е подготвена специална зала, където съоръжението ще бъде изложено, за да могат да го видят всички желаещи граждани. Експозицията на симулатора ще бъде постоянна. Особеното при него е, че въпреки реалните си размери той няма крила, тъй като такива не са били необходими за извършването на сухите тренировки.

На посетителите в музея ще бъде изнасяна специална беседа, в която ще се разказва как точно са се учили астронавтите по времето, когато програмата на совалките все още беше активна и те летяха в космоса.

Дървеният симулатор вече е подготвен за транспортиране и е разделен на три части за удобство. Отделно от основния корпус ще бъдат пренесени двата двигателя, както и вертикалният стабилизатор.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари