Американската космическа агенция NASA е възложила на колорадската компания Black Swift Technologies да разработи летателен апарат за атмосферата на Венера.

Black Swift Technologies е известна със своите въздушни решения за гасене на мащабни пожари, за наблюдение на вулканите, торнадата и ураганите. Новата мисия ще бъде още едно предизвикателство за компанията.

BST е обещала да предостави на NASA специално разработена научна платформа за атмосферата на Венера. Компанията възнамерява да използва „динамично реене“ за създаване на тяга и набиране на скорост чрез блуждаещите ветрове на планетата.

Нашият подход ще даде възможност не само за оцеляване в суровите условия и силния вятър на Венера, но и непрекъснато да се генерира енергия, дори и на тъмната страна на планетата“ – каза CEO на BST Джак Ълстън.

Температурата на повърхността на Венера е по-висока от всяка друга планета от Слънчевата система. Тя достига 467 градуса по Целзий, а на височина 50-65 километра температурата и налагането са подобни на земните.

Атмосферата на Венера е съставена предимно от въглероден диоксид и азот. Тя е много по-плътна и по-гореща от атмосферата на Земята. Горните слоеве на атмосферата на Венера се въртят много по-бързо от планетата и скоростта на вятъра достига 360 км/ч.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
смешници
смешници

Видяла жабата, че подковават конят и тя вдигнала крак. Не е ясно само в кое студио ще се снима този път.
Руснаците се концентрират в перспективната Венера, която подлежи на успешно тераформиране, макар и след доста време, а краварите залагат на отдавна мъртвият Марс, който е толкова гостоприемен, колкото и Луната. Но да не останат по-назад, ще се лапнат едни пари от бюджетът и ще се напечата още няколко тона хартия.

Nikolai
Nikolai

Айде БГ разбирачите,кажете на света истината за Венера. А защо да се ограничавате само с Венера? Кажете истината за цялата вселена. Знам че я знаете..