Още при следващата мисия на Dragon до МКС ще може да се използва изстрелвана преди това първа степен. Space News съобщи, че NASA най-вероятно ще стане поддръжник на тази идея и това ще бъде окончателно признание на идеята на Мъск за повторно използване на ракетите.

В края на миналата седмица NASA проведе пресконференция, на която каза, че възнамерява да използва вече летял бустер. Мениджър на агенцията заяви, че към настоящия момент използването на вече използвана първа степен е за предпочитане.

NASA допълни, че е на крайния етап на претегляне на всички За и Против. Повечето обзори на космическата агенция вече са посветени на SpaceX. И ако бъде взето окончателно решение за използването на вече летял ускорител, на практика гарантирано с това ще се заеме компанията на Илън Мъск. Изстрелването е планирано за 4 декември и дотогава окончателното решение трябва да бъде взето – нова ракета или вече използвана.

Ако NASA каже „да“, то 2017 година ще стане за SpaceX успешна във всички направления. След последното успешно изстрелване на Falcon 9 и успешно кацане на бустера, SpaceX стана световен лидер в това направление. А доверието на NASA е важно за компанията. Именно на повторното използване на ракетите се базира целия бизнес модел на SpaceX.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари