NBCUniversal инвестира 200 млн. долара във Vox Media и Buzzfeed

0
5

Медийният гигант NBCUniversal обяви, че ще инвестира сумата от 200 милиона долара във Vox Media и известния развлекателен сайт Buzzfeed.

Vox Media е компанията-майка на популярните технологични сайтове The Verge и Re/code, както и на геймърския Polygon, като след тази инвестиция стойността ѝ вече е около 1 милиард долара.

Освен финансовата инжекция, сайтовете под шапката на Vox Media ще се радват на специално партньорство с NBCUniversal, в което влизат дигитални реклами и видео съдържание както в ефира на канали като CNBC, така и онлайн. Сайтовете на Vox имат 54 милиона уникални посетители през месец юни 2015 г., като 41 процента от аудиторията е на възраст между 18 и 34 години.

На свой ред, инвестицията в Buzzfeed идва скоро, след като стана ясно, че компанията зад сайта е на печалба за трета поредна година и дори си позволява да харчи милиони за Facebook трафик. Пазарната оценка на Buzzfeed вече е 1.5 милиарда долара, а очакванията са за 2015 г. компанията да има приходи от 250 милиона долара.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за