Net2Phone обвинява Skype в нарушение на патентното законодателство

6
2

Операторът настоява съдът да разпореди прекратяването на услугите от типа „компютър към компютър“, предлагани от популярния производител на VoIP – програми

Известният американския доставчик на услуги по технологията Voice over Internet Protocol – Net2Phone обвини конкурентната компания Skype, предлагаща VoIP – софтуер и нейния собственик – eBay в неправомерно използване на технологии, патентовани от доставчика. Юридически представители на Net2Phone вече са подали съдебен иск в окръжния съд на град Ню Йорк, в чиито текстове е посочено, че в услугата на Skype, позволяваща гласова комуникация между два компютъра, е нарушено патентното законодателство на САЩ, поради което ищецът иска съдът да прекрати предоставянето на тази услуга.

Искът не е първият, в който Skype е обвинена в кражба на патенти. Компанията StreamCast Networks също подаде подобна жалба в американския съд към края на май, но настоявайки властите да признаят правото й на патент върху друга технология, използвана от Skype.

Източник: idg.bg

10x to cyberzorro

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещя коментар
1 Автори на коментарите
red_walkerMowerGizmo на българскиSkoinksole_bg Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
red_walker
red_walker

Чудят се как да ги спънат.Яд ги е,че скайп е №1:D !

Mower
Mower

Да всичко пак опира до пари. Тия от Net2Phone явно губят много и сега си търсят жертва. Не мога да ги разбера тия хора кото не могат да се борят да се дръпнат от тоя пазар и да си намерят друг. Лошото е че винаги преебават нас обикновенните потребители. :computer2:

Белгиеца
Белгиеца

Ами така е, Скайп като почна да им пречи да си въртят нормален бизнес пускайки ( явно на загуба) до края на 2006 г. безплатни обаждания до всички американски телефони от компютър. Това дето Скайп го прави сега в Америка си е бетер дъмпинг ( изкуствено подбиване на цените) и другите реагират. От eBay/Skype искат да „задушат“ конкуренцията в Америка и да станат те доминиращ играч там за да могат след това ТЕ ДА НАЛАГАТ КАКВИТО СИ ИСКАТ ЦЕНИ. Пример: Със Скайп от Европа до САЩ струва 0,02 евро/мин със ДДС от 15% ( което и българите ще плащат от… Виж още »

Skoinks
Skoinks

точно така

ole_bg
ole_bg

Ако от скайп си бяха плащали патентите за технлогиите, които използват нямаше да се стуга до дела,ама кат не са А НЕКА ИМ Е ГАДНО,тия патенти не са просто ей така,те са за да се спазват

spasov2
spasov2

Напълно прав си!