6.8 C
София

Netflix вече има повече от 60 млн. абонати

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Netflix обяви, че броят на абонатите на компанията в глобален план вече е надхвърлил 60 милиона души, което за пореден път подчертава доминиращата ѝ позиция в областта на видео стрийминга.

Само през първите три месеца на 2015 г. компанията е добавила цели 4.9 милиона нови абонати, с което техния общ брой вече е 62.3 милиона души.

С това постижение Netflix изпреварва значително собствените си очаквания, които бяха за 4.1 нови абонати през Q3 2015. В същото време обаче, компанията е увеличила клиентите си с 2.3 милиона души в САЩ и още 2.6 милиона души по света.

В момента Netflix вече има над 40 милиона абонати в Съединените щати, а останалите 20 милиона са разпределени в повече от 50 страни по света, където компанията предлага своите видео услуги.

Интересно е, че растежът на абонатите идва за сметка на сериозни разходи, които компанията инкасира в своята бърза глобална експанзия. Докато през Q1 2014 тя е имала печалби от 53 милиона долара, за Q1 2015 те са само 23 милиона долара.

Въпреки това Netflix остава напълно оптимистична за бъдещето.

„Смятаме, че силният растеж в САЩ ще се увеличи още повече благодарение на пускането на третия сезон на House of Cards и новите сериали Unbreakable Kimmy Schmidt и Bloodline“, казва изпълнителният директор на компанията Рийд Хейстингс.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини