Netflix започва да възстановява качеството на видеото в някои страни от Европа

0
217

През месец март, Netflix обяви, че компанията ще намали качеството на излъчване в части от Европа, Австралия, Индия и Латинска Америка. Компанията взе това решение, за да подсигури по-малко натоварване на мрежовата инфраструктура. Наложените ограничения за движение и общуване над голяма част от световното население доведоха до огромен скок в потреблението на Интернет.

Тъй като вече има държави по света, които започват да свалят ограниченията, от Netflix са решили да възстановят качеството на излъчване на някои места

Според Gizmodo UK, потребители от Дания, Норвегия и Германия докладват, че качеството вече се е върнало на 4K, а трафика до 15Mb в секунда.

От Netflix са решили да правят това постепенно. Така ще са сигурни, че ходът им няма да доведе до претоварване на инфраструктурата.

В предишно съобщение компанията посочи и нещо друго:

„Имайте предвид, че работим с Интернет доставчиците, за да помогнем в увеличаването на капацитета. Само в последния месец сме добавили четири пъти над нормалния капацитет. С подобряването на условията ще вдигнем наложените ограничения.“

Netflix не е и единствената компания, която реши да намали качеството на излъчване. През май, компании като Amazon, Apple и YouTube също намалиха качеството на стрийминг. Така те също допринасят за по-малко напрежение върху инфраструктура. Подсигуряват и, че хората ще могат да използват Интернет за важните неща.

Ако всичко мине добре, Netflix планира да възстанови качеството на видеото навсякъде, и то много скоро. Ако не мине добре, то ситуацията ще е такава, че ще имаме по-важни неща от това да гледаме филми и сериали с 4K качество.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари