fbpx
17.8 C
София

Netflix иска да спре възможността на потребителите да споделят профила си с други хора

Най-четени

Използването на един Netflix акаунт от няколко хора или в няколко домакинства отдавна е прието като обичайна практика, но сега стрийминг гигантът най-накрая започна да изпробва система, за да попречи на много хора да използват безплатно услугите безплатно или няколко души да си делят цената за един абонамент.

Както бе забелязано от GammaWire, редица потребители на Netflix са получили предупреждения, в които се казва, че „ако не живеят със собственика на този акаунт, трябва да имат собствен такъв, за да продължат да гледат“, заедно с предложение да стартират свой акаунт с безплатен 30-дневен период.

За да потвърдят потребителите, че акаунтът, който използват, в действителност е техен (или на някой друг, с когото поддържат връзка), на потребителите се предлага да изпратят код за потвърждение на имейл адреса или телефонния номер на притежателя на акаунта.

За много от потребителите обаче това няма да представлява проблем, тъй като в повечето случаи те поддържат контакт със собственика на акаунта, и едва ли ще представлява проблем той да им предостави кода за потвърждение, така че за тях това ще представлява просто едно дребно неудобство.

Още през 2016 г., Netflix не само заяви, че отчита факта, че потребителите постоянно си споделят акаунти, но и дори до известна степен показа толерантност към това, представяйки го като нещо положително за компанията, която по този начин трупа все по-голяма аудитория, която „в крайна сметка един ден вероятно ще започне да плаща за услугите“. И изглежда сега стрийминг платформата е решила, че времето на този ден е дошло.

Намерението на Netflix да въведе тази си система е потвърдено от The Hollywood Reporter, като говорител на Netflix каза пред изданието, че „Тази тестова система е създадена, за да гарантира, че хората, които използват акаунти в Netflix, са упълномощени да го правят“, а също така се позовава на присъщите опасения за сигурността при споделянето на пароли.

В момента системата е в пробна фаза и според представителя на компанията, се прилага с различна сила в различни региони, така че все още няма гаранция, че ограниченията ще бъдат въведени на по-глобална основа.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини