Netflix подготвя дело за фразата „Choose Your Own Adventure” във филма Bandersnatch

2
338

Netflix по-рано подаде съдебен иск заради своя интерактивен филм „Bandersnatch“. Според The ​​Hollywood Reporter. През изминалата седмица Netflix обяви за постигнато споразумение с книгоиздателя на „Choose Your Own Adventure“ –  Chooseco в понеделник. Споразумението прекратява ожесточена правна борба между Netflix и Chooseco, които твърдяха, че платформата за стрийминг е нарушила тяхната търговска марка.

Chooseco съди Netflix в началото на 2019 г. след пускането на „Bandersnatch“ – филм за млад разработчик на игри, който е обсебен от  идеята „choose your own adventure“ (но не задължително от самата книга „Choose Your Own Adventure”). Chooseco е известен с агресивната си защита на своята търговска марка срещу други компании и дори малки разработчици на игри, и твърди, че Netflix незаконно използва името. Netflix отговори с контраатака, като поиска съдът да обезсили търговската марка „ Choose Your Own Adventure “ като го признае за общ термин.

Условията на споразумението не са публични. Но изглежда, че заедно с прекратяването на правното главоболие за Netflix, Chooseco продължава да държи контрола върху търговската марка „Choose Your Own Adventure“. Това е разочарование за всяко заинтересовано лице от индустрията, тъй като понастоящем въпроса дали някога търговската марка ще бъде призната за общо понятие остава неясен.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари