Netflix спира да работи на старите смарт телевизори на Samsung

2
1248

Някои смарт телевизори на Samsung вече няма да могат да поддържат Netflix от 2-ри декември, заяви представител на Netflix във вторник. Промяната се дължи на технически ограничения.

„На 2-ри декември Netflix вече няма да се поддържа на малък брой по-стари устройства поради технически ограничения. Уведомихме всички засегнати членове с повече информация за алтернативни устройства, които поддържаме, така че те да могат да се наслаждават на Netflix непрекъснато“, заяви представител на Netflix в имейл.

Според BGR, който по-рано оповести новината, страницата за поддръжка на Samsung включва известие, което също посочва технически ограничения като причина за загуба на поддръжка на Netflix.

„Някои по-стари смарт телевизори на Samsung са засегнати от тази промяна. В бъдеще Netflix ще може да бъде гледан на много други устройства, които могат да се свържат с вашия телевизор“.

За да продължат на гледат Netflix на засегнатите по-стари модели смарт телевизори на Samsung, клиентите ще трябва да използват и друго устройство като Roku или Apple TV или дори външен Android бокс. Миналия месец Roku заяви, че след 1 декември Netflix вече няма да се предлага на някои от по-старите им устройства.

Във връзка с новината, от Samsung ни изпратиха официалното си становище:

„Наскоро Samsung бяха уведомени от Netflix, че от 1 декември 2019 г. Netflix приложението няма да бъде поддържано на определени модели смарт телевизори от 2010 и 2011 г., продавани на пазарите в Канада и САЩ. Потребителите, закупили и ползващи тези модели, ще получат уведомление от Netflix, което ги информира за тази промяна, когато отворят приложението на своя смарт телевизор. За тези потребители има налични богат набор от други устройства, които поддържат Netflix, могат да бъдат свързани към смарт телевизор и да осигурят достъп до приложението. Списък на подържаните устройства е наличен на netflix.com/compatibledevices.“

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Mi mi
Mi mi

3 изречения повторени по 5 пъти за да стане статията дълга. Браво

пипи
пипи

Ееех как искате да купуваме телевизори през 2 години!