fbpx
-0.2 C
София

Netflix тества ексклузивната функция N-Plus

Най-четени

Netflix опипва почвата с ексклузивна вътрешна услуга, наречена N-Plus, която предлага задкулисно съдържани, подкасти, плейлисти на телевизионни предавания и много други, според доклади от Protocol.

Стрийминг гигантът проведе проучване, за да избере потребители, които биха искали да се възползват от гореспоменатия достъп до ексклузивно съдържание, като нарича N-Plus „бъдещо онлайн пространство, в което можете да научите повече за шоуто на Netflix, което обичате, и всичко свързано с него.“

Давайки интервю за Protocol, представител на Netflix заяви, че проучването е едно от многото усилия на стрийминг гиганта за измерване на реакцията и нивото на заинтересованост на аудиторията към функции и промени, които обмисля да въведе, така че нямаме конкретни подробности за това кога тази услуга може да стартира и всъщност дали това изобщо някога ще стане.

Сред предлаганите възможности е функцията потребителите да създават персонализирани плейлисти, съдържащи телевизионни предавания, които курират сами, с възможността да споделят тези плейлист с други абонати на Netflix. Тази идея може дори да се разпространи до представянето на музиката, включена в споменатите предавания, позволявайки да се създават персонализирани плейлисти, съставени от аудио.

Това може да се появи като функция на N-Plus заедно с курирано от Netflix задкулисно съдържание, потребителски рецензии, подкасти, които се впускат по-дълбоко в продукцията на шоуто и дори опцията за потребителите да се запознаят в основи със съдържанието на едно предаване, за да преценят дали искат да му дадат шанс.

Тази последна функция може да създаде система, при която стрийминг гигантът получава шанс да прецени интереса към предстоящите си идеи, без да се налага да се ангажира с целия процес на разработка, свързан с много разходи и време.

За шоумейкърите обаче това предварително изпитване на интереса от страна на аудиторията може да бъде едновременно благодат и проклятие, тъй като много успешни сериали може да не са изглеждали толкова страхотно на хартия преди тяхното развитие, но независимо от това са се превърнали в култови класики. От друга страна, ако Netflix реализира такава система, това ще означава, че компанията ще разчита повече на емпирична информация, на не на субективен подход при вземането на решения, дали да се финансира една продукция.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини