Netflix тества нова функция „Downloads For You“, която автоматично изтегля препоръчаното съдържание

0
368

Има много причини, които правят Netflix една от най-добрите услуги за стрийминг на видео. Платформата не само предлага богато съдържание в каталога си, но също така включва някои наистина удобни функции, които могат значително да подобрят вашето гледане. Например функцията за интелигентни изтегляния наистина може да ви бъде полезна, когато гледате видеоклипове на телефона или таблета си. Тя автоматично изтегля следващия епизод от телевизионната поредица, която гледате, за да можете да продължите непрекъснатото гледане, дори ако останете офлайн.

Сега Netflix тества подобна функция, наречена Downloads for you, която има да цел да подобри допълнително вашето гледане.

Съгласно неотдавнашен доклад на Android Police, новата функция „Downloads for You“ автоматично изтегля предавания и филми, които все още не сте гледали. Когато активирате тази функция, приложението Netflix ще изтегля съдържание, което смята, че може да харесате, но все още не сте гледали. Можете да зададете ограничение за съхранение, за да не се получи така, че приложението да използва цялото вътрешно пространство на устройството. След като даден епизод от сериал или телевизионно шоу бъде изтеглен, той се появява в раздела „Изтегляния“ в нова категория точно под останалото ви съдържание за интелигентно изтегляне.

Разделът „Изтегляния“ също получи опресняване на потребителския интерфейс с новата функция и той вече показва много по-големи постери за предаванията, които вече са изтеглени. Съдържанието, което е изтеглено от новата функция, включва също кратко описание, заедно с жанра и друга информация за категорията. Всеки път, когато функцията изтегли определено съдържание, ще получите същото известие, което получавате за други изтегляния. Функцията работи само през WiFi връзка, така че не е нужно да се притеснявате дали случайно няма да изразходите всичките си мобилни данни, като изтегляте предавания, които може и да не гледате в края на краищата.

Има и още

Наред с новата функция, най-новата бета актуализация за Netflix също въвежда прозорец за спецификация на възпроизвеждането в секцията за диагностика. Функцията се появява в раздела Още в секцията Диагностика в настройките на приложението и ви позволява да проверявате специфичните за устройството настройки за възпроизвеждане. С новата функция можете веднага да разберете дали устройството ви е съвместимо с HDR, да проверите поддържаните кодеци и максималната резолюция на възпроизвеждане. На всичкото отгоре актуализацията внася и приложения за яркост в приложението. Тези нови контроли за яркост се показват като плъзгач и можете да го използвате, за да промените нивата на яркост, без да сваляте сянката на известията.

Към момента не е ясно коя версия на приложението включва тези функции. Не успях да намеря функцията „Downloads For You“ или новия плъзгач за яркост на най-новата бета версия на Netflix (v7.37.1), работеща на моя Galaxy S10e. Функцията за възпроизвеждане обаче е налична в същото издание.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за