fbpx
17.8 C
София

Netflix тества таймер в Android приложението

Най-четени

Netflix стартира глобална кампания за тестване на нова функция в Android приложението си. Става въпрос за таймер, който ще позволи на абонатите на услугата да зададат период на гледане, след който приложението да се затваря и да прекратява гледането.

Новата функция позволява на хората да избират между четири настройки на таймера: 15 минути, 30 минути, 45 минути или до края на предаването/филма. След изтичане на избрания период, приложението ще се затвори. На теория това трябва да помогне за запазване на живота на батерията на Android устройствата, като същевременно гарантира, че епизодите няма да продължат да се възпроизвеждат автоматично, ако потребителя заспи или по друга причина не спре възпроизвеждането.

Въпреки че тестът е ограничен до избрани потребители в световен мащаб с Android устройства, Netflix ще проучи възможността да въведе подобна функционалност и за други устройства, включително за телевизори и настолни компютри, в зависимост от това колко широко използвани са те и дали изглежда, че сред абонатите има тенденция на интерес към тях.

За да проверите дали сте сред избраните потребители и да тествате услугата, е необходимо да следвате тези стъпки:

  • Изберете и пуснете телевизионно предаване или филм на мобилното си устройство.
  • В горния десен ъгъл може да видите икона на часовник, която е стандартен индикатор за таймер, в случай, че сте сред потребителите, които имат достъп до тестовата функция.
  • Докоснете иконата. След това изберете една от опциите – 15, 30, 45 минути или до края на предаването/филма.

Към момента функцията е достъпна само за профили на възрастни, въпреки че изглежда като перфектна функция за деца, особено що се отнася до родителския контрол на времето, което децата прекарват пред екрана на устройствата. В бъдеще компанията може да направи версия на функцията по-приложима за различни профили, в това число и за деца. Това зависи от резултатите, които компанията ще отчете след приключването на теста.

Разбира се, функцията със сигурност би се харесала и на доста възрастни, особено когато им е познато чувството да се събудят на сутринта без батерия, или в просъница да чуят реплики и тонове от сериал, който е продължил да се възпроизвежда, след като сме започнали да гледаме един епизод и след това сме заспали.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Нови ревюта

Huawei Watch GT 4 – среща на модата и иновациите около вашата китка

Съвсем не изненадващ е фактът, че  Huawei разполага с една от най-мощните екосистеми, когато става въпрос за носими устройства. Всяка година компанията обогатява своята...

Подобни новини