Netflix увеличава цените на абонаментните си планове

10
4274

Netflix отново повишава цените на абонаментните си планове в САЩ. От четвъртък стандартният план, най-популярният на Netflix, увеличава цената си с 1 щатски долара и вече струва 14 долара месечно. Премиум пакета, който отключва предимства като 4К резолюция, HDR качество на изображението и възможност за поточно предаване на до четири устройства едновременно, в сравнение с досегашните две, струва с 2 щатски долапа повече – 18 долара месечно.

Netflix не прави промени по цената на базовия си абонамент, при който стрийминга е с DVD 480p качество и ограничава достъпа само до едно устройство. Неговата цена за САЩ остава 9 щатски долара на месец.

Настоящите абонати на най-популярната стрийминг платформа в света няма да забележат веднага промяна в цените. Те ще получат имейл известие за промяната в ценовите политики на компанията и ще имат 30 дневен толеранс за приемане на новите цени, тъй като платформата ще започне да таксува по тях от следващия отчетен период. Новите потребители ще усетят промените в цените веднага, тъй като страницата с плановете на сайта вече е актуализирана.

Повишаването на цените беше широко очаквано от инвеститорите и анализаторите, като прогнозите бяха това да се случи през 2020 или в началото на 2021 г. Netflix вече повиши цените си в Канада по-рано през октомври, което беше предвестник за предстоящо повишаване на цените в САЩ. Netflix също има тенденция да увеличава цените за потребителите си на всеки две години. Последният път, когато платформата повиши цените си в САЩ беше преди две години, в началото на 2019 г., когато месечните разходи за базовия и премиум абонаментна се повишиха със съответно 2 и 1 щатски долара.

„Разбираме, че хората имат повече нужда от развлечение от всякога и сме ангажирани да предоставим още по-добро изживяване на нашите потребители. Актуализираме цените си, за да можем да продължим да предлагаме по-голямо разнообразие от телевизионни предавания и филми – в допълнение към страхотната есенна гама, която сме подготвили. Както винаги, ние предлагаме набор от планове, така че хората могат да изберат този, който най-добре съответства на техния бюджет“, казват от прес центъра на стрийминг платформата.

Netflix има доста впечатляващ годишен бюджет за финансиране на собствени продукции от 17 милиарда щатски долара. И дори с избухването на пандемията, която доведе до отлагането на снимките на много филми и сериали по света, Netflix очаква програмата ѝ за тази година да продължи според последните планове. Компанията дори планира да пусне повече продукции през 2021 г.

3.4 5 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари