Netflix ще показва на родителите какво гледат децата им

3
198

Netflix пуска нов инструмент за родителите, който ще им помогне да разберат и наблюдават по-добре какво гледат децата им. Наричан „Доклад за дейността на децата“, както се вижда от изображението по-горе, новият инструмент включва данни за това какъв тип съдържание гледат най-много децата, кой е любимият им герой от популярните  поредици и препоръки за предложени предавания въз основа на техните показани интереси.

Имейлите, изпратени до клиенти, които имат активирани детски акаунти, започнаха да се разпращат още този уикенд, като уведомяват родителите, че вече могат да се възползват от информацията, която предоставя новия инструмент.

„Надяваме се, че родителите ще могат да изграждат по-добра връзка с децата си, като имат по-задълбочено разбиране за това, което гледат и кои са любимите им герои от поредиците, дори и самите те (родителите) да не са запознати.“, казва Мишел Парсънс, която ръководи екипа на Netflix за продуктови иновации за децата и семейните услуги, цитирана от портала The Verge.

 

„Повечето родители имат усещане за това, което харесват децата им, въз основа на техните костюми за Хелоуин или играчки и сувенири, които искат за Коледа, но ние не винаги знаем за какви герои става въпрос и от кои предавания са. Силно заетите родители доста рядко са наясно каква е фабулата на любимото шоу на техните деца“, казва Парсънс.

Детските профили на Netflix обикновено са създадени за деца в между „предучилищна и тийнейджърска възраст“, каза Парсънс. Ако по-големите деца не искат родителите им да знаят какво гледат – или просто не им харесва мисълта, че може да са обект на родителско наблюдение, то въпросът става на вътрешно семейно ниво. Родителите могат да спрат услугата за подаване на отчети и информация по всяко време.

Наред с новия инструмент за проследяване на интересите на децата, Netflix експериментално въвежда и нова програма за семейни профили в глобален мащаб. За разлика от обикновените профили или тези само за деца, семейните профили ще включват телевизионни предавания и филми, които хората могат да избират като подходящи за семейството, като те ще се показват в един профил.

Акаунтите в Netflix са силно фокусирани върху индивидуалните интереси на потребителите. Алгоритмите на платформата анализират какво и по колко гледат хората и предлага препоръчани предавания, за да ги задържи пред екраните им.

„Ключовото нещо, което трябва да знаете, е, че тези семейни профили за създадени с мисълта за съвместно гледане от конкретна семейна аудитория“, казва Парсънс. Семейните профили вече се предлагат като глобален тест и ще бъдат налични за избрани потребители от определени пазари.

 

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари