Netflix ще представи функция наподобяваща TikTok

2
230

Netflix пуска нова мобилна функция, която дава на абонатите възможност да се наситят на интересно съдържание преди лягане, без да се налага да гледат цяло телевизионно предаване или филм.

Fast Laughs, който понастоящем е достъпен само за собствениците на устройства с iOS в избрани държави, изглежда идентично на TikTok и Instagram Reels и изглежда е със същите замисъл и функционалности. Различни кратки клипове – взети от предавания като Big Mouth или специални предложения от комици като Jerry Seinfeld и Ali Wong – са директно достъпни в новата функционалност в приложението на Netflix. Ако някое от предаванията, филмите или рекламите предизвика интерес за потребителя, могат да добавят заглавието на продукцията, от която е изрязан краткия видеоклип, който гледат, за да запишат и да го гледат по-късно.

„Винаги търсим нови начини да забавляваме и улесняваме откриването на нови членове“, каза Патрик Флеминг, директор на продуктовите иновации в Netflix, добавяйки, че Fast Laughs е „нов поток от съдържание на цял екран със забавни видеоклипове и голямо разнообразие от заглавия на Netflix, вариращи от филми и сериали до специални предложения и друго интерактивно съдържание.“

Въвеждането на Fast Laughs има смисъл за Netflix, като се имат предвид растежа и известността на TikTok на пазара в момента. Последните няколко отчета на печалбите на Netflix посочват TikTok като основен конкурент. Това разбира се не значи, че Netflix и TikTok се конкурират в един и същи вид съдържание, но хората прекарват повече време в TikTok – и следователно по-малко време в Netflix. Така че в действителност борбата на Netflix за таргет групата, която е успяла да привлече TikTok, е доста интелигентно бизнес решение.

Това също така помага на Netflix да определи към какво съдържание в платформата биха имали интерес голяма част от потребителите. Netflix инвестира сериозно в стендъп комедии, като сключи договори за снимки в нейни продукции с популярни комедийни актьори като Адам Сандлър и Кевин Харт и работи по собствен анимационен филм. Тъй като платформата има толкова много съдържание, можете да се загубите из него. И Fast Laugh може да е един начин за запознаване на потребителите с това, което навярно са пропуснали. И може би това е ключовата разлика между TikTok и Fast Laugh на Netflix – Netflix не се опитва да пусне нова платформа, която да се конкурира с TikTok, а вместо това въвежда нова функция, за да задържи хората към настоящата си платформа.

2.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари