Netflix ще прекратява автоматично абонамента на неактивните потребители

10
452

Netflix представи нова функция, която автоматично ще анулира абонамента ви, ако не използвате стрийминг услугата известно време. Компанията ще прекрати автоматично платения ви абонамент ако сте активно абонирани и не сте гледали съдържание в платформата в продължение на цяла година – така че вероятно ще трябва да сте доста разсеяни, за да не сте успели да забележите досега. Стрийминг гигантът въвежда тази нова функция за зрители, които плащат услугата, без да я използват, които изглежда никак не са малко.

Според Netflix, няколкостотин хиляди души отговарят на този крийтерий, което представлява под половин процент от общата потребителска база на компанията. След година без използване на Netflix, потребителите ще започнат да получават имейли или известия от приложението инсталирано на техните устройства, питащи ги дали искат да продължат абонамента си за услугата. Ако те не отговорят в рамките на 7 дни, абонаментът ще бъде автоматично анулиран.

Всички абонати, чиито платен абонамент е бил прекратен автоматично, ще могат да активират отново своите акаунти в рамките на 10 месеца след спирането им, като в профилите все още ще са запазени всички потребителски профили, настройки и предпочитания за гледане, обяснява Еди Ву от екипа на Netflix по разработването на иновации в продуктите в публикация в блога на компанията по повод нововъведението.

Малко вероятно е да бъде приложено за вас

Както показват статистическите данни, шансовете да бъдете абонирани за Netflix и да не успеете да гледате нищо в продължение на една година е много малко вероятно. Все пак това е полезна функция, ако някога решите да намалите излишните си разходи, за които дори не предполагате, че имате. Напълно реалистично е да сте активирали абонамент за Netflix преди време и да имате толкова много ангажименти и работа, че изобщо да не си спомните за това и изобщо да проявите интерес към филмите и сериалите на компанията, които излъчва, и да не забележите, че сте таксувани за тях, без изобщо да ги гледате.

Качеството в Европа

В блога на компанията, на този етап не се споменава нищо за връщането на стандартното високо качество на стрийминга на съдържанието в държавите в Европа и някои други региони, в които битрейта на видеото беше значително намален, поради опасенията на регулаторните органи, че поради огромното търсене на услугите на Netflix, поради факта, че повечето хора са по домовете си, е възможно да бъдат предизвикани сривове в интернет мрежите най-вече в Европа. Оттогава, Netflix и много други доставчици на съдържание намалиха качеството, като наскоро компанията излезе с изявление, че ще върне битрейта до нормалните му нива, когато натоварването на интернет мрежите и трафика намалеят.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари