Netflix ще тества да въведе телевизионен канал във Франция

2
292

Ако от време на време се чувствате изгубени сред безкрайния списък със заглавия на Netflix, то новата функция, която стрийминг платформата тества сега, може да вземе решение какво да гледате вместо вас. От началото на ноември Netflix тества нещо, което наподобява телевизионен канал. Функцията е наречена Direct и за момента е достъпна само за потребителите на платформата във Франция. Чрез нея абонатите на платформата могат да гледат предавания и филми според предварително планиран график, досущ както по вече старомодните телевизионни канали, от които всъщност Netflix и останалите стрийминг платформи ни спасиха.

Каналът Direct излъчва филми и телевизионни предавания налични в Netflix в реално време. Експериментът за пазара на Франция ще продължи в разстояние на един месец и вече е започнал от 5 ноември. Защо точно Франция? Изглежда от Netflix са наблюдавали, че в страната голяма част от потребителите предпочитат да гледат съдържание по традиционни начини като телевизията, казват от Netflix в изявление за Indie Wire. От компанията добавят: „Много зрители харесват идеята за програма, при която не се изисква от тях да избират какво ще гледат“

Direct също може да помогне на абонатите да намерят съдържание, за което не са знаели преди. „Независимо дали ви липсва вдъхновение или откривате Netflix за първи път, можете да се оставите на предварително зададената програма, без да се налага да избирате конкретно заглавие и да бъдете объркани от разнообразието на библиотеката на Netflix.“, се казва още в изявлението на компанията.

Netflix казва, че процесът ще продължи до декември, когато каналът Direct ще стане по-широко достъпен за абонатите във Франция (в страната има над 9 милиона активни абонати). Вероятно съществен процент от тях биха се възползвали от вече старомодния, но интригуващ и напътстващ канал, който да ги въведе в съдържанието на Netflix.

Към момента няма информация дали стрийминг платформата предвижда да разпространи тази експеримента функция и за останалите си пазари по света, но навярно преди да изтече тестовия период от един месец от стартирането, това няма да се случи. Предстои да разберем дали Direct ще предизвика очаквания интерес.

1 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари