New York Times разполага с от пет до седем милиона физически снимки в огромния си архив, много от които датират от повече от век. Изображенията документират исторически моменти и съдържат ценни записи също от по-новата история, но хартиените копия са уязвими. За да защити снимките, Times прави цифровизация на архива с помощта на Google Cloud.

Не само че сканирането на всички изображения ще им помогне да се запазят, но репортерите ще намират в архивите каквото им трябва много по-лесно, отколкото да преглеждат хартиени копия в прашни шкафове. Много от снимките имат контекстуална информация на гърба, като например времето и мястото, когато са били направени, както и кога са публикувани във вестника. Times, с помощта на технологията на Google, създава система, която разпознава и обработва ръкопис и текст от двете страни на всяка снимка.

Много от снимките от по-близкото минало на Times са в дигитален формат, така че процедурата е насочена по-скоро към запазване на историческите изображения и използването на AI на Google за откриването на  истории, скрити в тях. Times също може да се възползва от инструментите за визуализация на Google за откриване на обекти и места в изображенията, които биха могли да бъдат категоризирани по-лесно. По този начин репортерите и редакторите ще могат да ги открият по-лесно, когато сърфират или търсят в архива.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
ПалуестиниецИме*Web 3.0 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Web 3.0
Web 3.0

В новият интернет SAFE Network, ще можем да се наричаме свободно The New York Times без никой да ни пипа. Това е бъдещето, без патентни, без марки, без собственост. Анархия, анархия!

Име*
Име*

Технологичен утопизъм : Крипто-анархизмът (или крипто-анархията ) е кибер-пространствена реализация на анархизма . Крипто-анархистите използват криптографски софтуер, за да избегнат преследване и тормоз, докато изпращат и получават информация по компютърни мрежи , в стремежа си да защитят неприкосновеността на личния живот , политическата свобода и икономическата си свобода . Чрез използването на криптографски софтуер е трудно да се намери връзката между идентичността на определен потребител или организация и псевдонимът, който те използват, освен ако потребителят не разкрие асоциацията. Трудно е да се каже кои закони на страната ще бъдат игнорирани, тъй като дори мястото на определен участник е неизвестно. Въпреки… Виж още »

Палуестиниец
Палуестиниец

Вече се продават качествени медикаменти и са лесно достъпни.
Пийте си редовно хапчетата.