NeXt HeadsUP! – полупрозрачен информационен дисплей за автомобили

1
39
Компанията NeXt възнамерява да пусне на пазара нова система, наречена HeadsUp!, чието предназначение е да помага на водачите да се концентрират върху пътя и по-малко да отвличат вниманието си към бордовата навигационна система или притежавания от тях смартфон.
 
Основният елемент на HeadsUP! е полупрозрачен дисплей, който се монтира в удобно за водача място пред предното стъкло на автомобила. Екранът с диагонал 11 инча е изпълнен по технологията OLED.

Системата е снабдена с говорители, микрофон, инфрачервен сензор, сензор за осветеност и жироскоп. Тя се свързва със смартфона на шофьора чрез безжична Bluetooth-връзка или чрез USB-кабел. След това на полупрозрачния екран могат да бъдат извеждани различни информационни уведомления, текстови съобщения, навигационни инструкции и т.н. При това вниманието на водача не се отвлича от пътя, тъй като екранът не нарушава видимостта върху него.
 
Водачите ще могат да взаимодействат с HeadsUP! с помощта на гласови команди и жестове.

NeXt вече е създала прототип на устройството. За завършване на разработката на хардуерните компоненти и софтуерната част на продукта компанията се нуждае от $50 000, които възнамерява да събере чрез ресурса Indiegogo. Ако всичко върви по план, доставките на устройството ще стартират през август 2014 година. Ориентировъчната цена на HeadsUP! засега остава неизвестна.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари