Nexus 7 измести от челната позиция по продажби iPad mini в Япония

0
17

Nexus 7 вече е най-популярният таблет в Япония, след като по последни данни е изместил от първото място досегашния лидер iPad mini. Това е станало по време на коледните празници, информира Phonearena.com.

Двата модела са със сходни продажби, но Nexus 7 печели битката с малка преднина от няколко процента. Маркетинговата компания BCN е направила проучване в 2 400 търговски обекта в Япония и е установила, че делът на Nexus 7 в продажбите на таблетите е 44.4%, докато iPad mini изостава на втората позиция с 40.1%. Разликата е 4.3% и става ясно още, че делът на останалите модели таблети е незначителен на фона на водачите.

Основна причина за тази тенденция в продажбата на таблети в Япония е цената на продуктите. Nexus 7 се продава за 19 800 йени или 221 щатски долара, а цената на iPad mini започва от 28 888 йени или 322 долара. Разликата е очевидна и става ясно защо повечето японци са предпочели по-евтината машина.

Важно е да се отбележи, че пазарът на таблети в Япония е доста малък. През цялата 2012 година там са продадени едва 3.6 милиона таблета при население от 127 милиона души.

Nexus 7 е таблет, който е съвместна разработка на Asus и Google. Той дебютира на пазара през миналото лято и в софтуерно отношение разчита на Android 4.2.1.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари