Nielsen изледва какво правят хората в световната мрежа

0
70

Най-реномираната социологическа агенция Nielsen проведе изследване, което имаше за цел да покаже как точно хората прекарват времето си, докато са онлайн. Изследването е валидно за месец април. Анализите на Nielsen са установили, че най-много време губят хората в социалните мрежи и сайтове.

22% от времето си хората отделят за социални мрежи и производните им услуги, които се предлагат в световната мрежа. На пръв поглед процентът изглежда малък, но трябва да се вземе в предвид, че той е получен когато данните са сметнати на глобално ниво. В някои страни социалните сайтове не са толкова популярни както в други.

Три четвърти от потребителите, които ползват интернет по света посещават някоя социална мрежа или блог докато са онлайн. Бройката се е повишила с 24% спрямо миналата година. Средностатистичекият потребител на мрежата прекарва с 66% повече време в тези сайтове, отколкото през миналата година. Той отделя по шест часа месечно за социални мрежи, а през миналата година е отделял само по три часа и половина.

Facebook, YouTube и Wikipedia са сред най-популярните марки в световната мрежа, сочат данните от изследването на Nielsen.

Страната, в която социалните мрежи са най-популярни е Бразилия. 86% от бразилските интернет потребители използват социални сайтове. На второ място е Италия, където 78% от хората онлайн ползват социални мрежи, а трети са испанците със 77%.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари