8.6 C
София

Nielsen и Twitter ще следят заедно нагласите на потребителите

Най-четени

Реномираната пийпълметрична агенция Nielsen сключи споразумение с микроблогинг услугата Twitter, по силата на което ще се появи индекс, наречен Nielsen Twitter TV. Той ще отразява телевизионните навици, които имат потребителите на платформата за публична размяна на кратки съобщения, съобщи Tech Crunch.

Услугата ще бъде комерсиална и ще придружава стандартните телевизионни рейтинги на Nielsen от есента на 2013 година. Тя е част от новата платформа SocialGuide, която се разработва съвместно от Nielsen и McKinsey.

Микроблогинг услугата Twitter е доста популярна в Съединените щати и други развити държави, и често се използва от потребителите за споделяне на впечатленията им от различни телевизионни програми. Публикуваната информация ще се анализира от специалисти на Nielsen и ще допълва данните, получени по по-традиционни начини. Така телевизиите ще разполагат с по-детайлна информация за гледаемостта на продукцията си и нагласите на зрителите към нея.

Според Nielsen социалните медии стават все по-важни в съвременния свят и няма как да бъдат пренебрегнати при изготвяне на телевизионните рейтинги.

Информацията за гледаемостта е много важна за продуцентите на телевизионно съдържание, защото на нейна база те решават какви нови продукти да пускат и кои от старите да спират.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини