Nikkei Asian Review

Според изследването на японската компания Fuji Keizai, до 2035 година ще бъдат продадени над 11 милиона електромобила, като 60% от тях – в Китай. Ключова рола ще играят държавните квоти за производството на електрически автомобили, които ще привлекат инвестиции от най-големите световни производители на автомобили.

Японските аналитици прогнозират, че през 2035 година в Китай ще бъдат продадени 11,25 милиона електромобила. Това е с 15 пъти повече, отколкото през 2017 година. Nikkei Asian Review съобщи, че ако направим сравнение, миналата година са продадени 760 000 електрически автомобила в целия свят.

Към 2035 година само в Китай ще бъдат продадени 6,45 милиона електромобила. Прогнозите посочват, че на второ място по пазарен дял в тази област ще бъде Европа с 2,17 милиона продадени електромобила. Северна Америка ще бъде на трето място, като изоставането ще е значително. В САЩ ще бъдат продадени 1,36 милиона електромобила. На четвърто място китайските аналитици поставят Япония, с още по-скромни продажби.

Интересна е причината, която според японската аналитична компания счита, че дяловете на пазара ще бъдат разпределени по този начин. След 2030 година се предвижда в Китай хибридните автомобили да не бъдат класифицирани като електрически. Великобритания планира цялостното премахване от пътищата на хибридите, заедно с бензиновите и дизеловите автомобили.

Ето защо, електромобили ще се карат предимно в Китай, някои страни на Европа, в САЩ и Япония.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за