Компанията Nikola Motor Company подаде патентен иск в Аризона, в който твърди, че Tesla е нарушила патентите на стартъпа, описващи неговия водороден товарен автомобил.

В иска се казва, че Tesla умишлено е копирала тези патенти. Сега Nikola Motor Company иска компенсация в размер на $2 милиарда.

Tesla счита, че искът не заслужава внимание.

Патентната жалба на Nikola Motor Company съдържа редица претенции, които според тази компания доказват, че Tesla е откраднала патентованите решения на стартъпа. Посочват се предполагаемите прилики на предната част на камионите, поставените в средата на кабината врати, аеродинамичния фюзелаж и т.н. Всичко това би трябвало да означава, че Tesla е копирала дизайна, разработен от Nikola Motor Company.

Nikola Motor Company зави, че е разбрала за кражбата на дизайна от шпионските снимки, наводнили интернет преди презентацията на електрическия товарен автомобил в средата на ноември миналата година. Стартъпът уверява, че е изпратил писмо с протест и искане да бъде отложена презентацията, докато нарушенията не бъдат отстранени. Tesla не е отговорила на това писмо.

Nikola Motor Company твърди, че електрическият товарен автомобил на Tesla ще обърка пазара. А патентните нарушения на Tesla ще ограничат възможностите на Nikola Motor Company за привличане на инвеститори и партньори.

По този начин, Tesla е нанесла щети за сериозните $2 милиарда и трябва да плаща.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Азdssad
Азdssad

Nikola Tesla, ХА !