Nissan възнамерява да стане сериозен конкурент на Tesla на пазара на домашни системи за съхранение на енергия. Компанията представи системата Nissan Energy Solar, която ще даде възможност на притежателите на електромобилите Nissan Leaf изцяло да преминат към слънчева енергия.

Nissan Energy Solar може да се инсталира в частните домове заедно със системата за акумулиране на енергия xStorageHome, която може да запазва енергията от слънчевите панели, използвана за зареждана на електромобилите. Не е задължително закупуването на всичко -отделно може да бъде взет акумулаторния блок и отделно – слънчевия панел. Това е много удобно за Англия, където около 900 000 сгради вече имат слънчеви покриви или слънчеви панели на покрива.

Предлагат се слънчеви панели с различна мощност и всеки може да подбере най-оптималното за себе си решение по отношение цена/мощност.

Продажбите на новата система започват съвсем скоро. Най-евтиният комплект от шест слънчеви панела струва $5383 (монтажът е включен в цената). Цената заедно с акумулаторния блок е $10 589. Предвидени са отстъпки. По този начин Nissan се опитва да предложи по-евтино решение от слънчевия покрив на Tesla и очевидно ще се опита да завзема пазара.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари