Nissan намери приложение на остарелите батерии за електрически коли

3
1086

Японският автомобилен гигант Nissan обяви инициатива, при която ще рециклира старите батерии за електрически коли, за да помогнат за осигуряването на повече светлина в градовете, предава ZDNet.

Проектът The Reborn Life ще вдъхне нов живот на старите батерии, за да може град Намие да бъде по-осветен. Компанията ще използва соларни панели и стари батерии от Nissan Leaf за целта.

Партньор в програмата на Nissan ще е 4R Energy Corp. и въпросната инициатива е част от програма за възстановяване на населените места в страната, засегнати от опустошителното земетресение и цунами от 2011 г. „Проектът вкарва в употреба растящия брой използвани батерии за електрически коли във време, в което електрическите коли стават все по-популярни по целия свят.

Уличните лампи, захранвани от батериите и цялостните инсталации са автономни структури и не зависят от енергопреносната мрежа или от специализирана поддръжка, което се отразява и на цената на проекта. Освен това, така в случай на друго земетресение, градското осветление няма да бъде повлияно от нарушения в централното токоподаване. „Дори след като вече са прослужили живота си в захранване на колите, батериите ще бъдат възродени, за да служат на хората“, заявяват от компанията в специални съобщение.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

А не се ли научиха, че старата батерия може да избухне!!?
Това е причината да се рециклира, а не да продължи да се ползва !

pix3l
pix3l

Най-вероятно са предвидили подобна развръзка, та за това първо ще ги рециклират, а после ще ги ползват…

боян
боян

Япония е държавата