Nissan намери приложение на остарелите батерии за електрически коли

3
1142

Японският автомобилен гигант Nissan обяви инициатива, при която ще рециклира старите батерии за електрически коли, за да помогнат за осигуряването на повече светлина в градовете, предава ZDNet.

Проектът The Reborn Life ще вдъхне нов живот на старите батерии, за да може град Намие да бъде по-осветен. Компанията ще използва соларни панели и стари батерии от Nissan Leaf за целта.

Партньор в програмата на Nissan ще е 4R Energy Corp. и въпросната инициатива е част от програма за възстановяване на населените места в страната, засегнати от опустошителното земетресение и цунами от 2011 г. „Проектът вкарва в употреба растящия брой използвани батерии за електрически коли във време, в което електрическите коли стават все по-популярни по целия свят.

Уличните лампи, захранвани от батериите и цялостните инсталации са автономни структури и не зависят от енергопреносната мрежа или от специализирана поддръжка, което се отразява и на цената на проекта. Освен това, така в случай на друго земетресение, градското осветление няма да бъде повлияно от нарушения в централното токоподаване. „Дори след като вече са прослужили живота си в захранване на колите, батериите ще бъдат възродени, за да служат на хората“, заявяват от компанията в специални съобщение.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари